zondag 20 oktober 2013

Pompoen-paprika-tomaten-soep

In oktober zijn er weer volop pompoenen verkrijgbaar. Het is dus tijd om een heerlijk pompoensoepje te maken met paprika en tomaat. 





















Ingrediënten:

  • 1 grote ui of 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flespompoen
  • 2 aardappelen
  • 500 g trostomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1½ liter water
  • 3 bouillonblokjes (afhankelijk van de hoeveelheid water)
  • vloeibaar bak- en braadproduct
Bereidingswijze:
Pel en hak de ui en knoflook. Snijd de flespompoen in ringen, verwijder de zaadlijsten en de pitten. Snijd de flespompoen in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Snijd de trostomaten en de paprika’s in stukjes.
Fruit in een grote hoge pan de ui en de knoflook, voeg de pompoenstukjes en de paprikastukjes toe en bak deze ongeveer 10 minuten aan. Voeg de stukjes trostomaat toe en vul de pan met ca. 1½ liter bouillon tot alles onder staat. Laat ca. 15 minuten koken. Pureer vervolgens het geheel met een staafmixer en klaar is uw soepje.























Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen