donderdag 14 november 2013

Kippenvleugels Gangnam-Style met rijst en paksoi
















Ingrediënten:
  • 12 Kippenvleugels
  • 2 volle theelepels Chinese 5-kruiden poeder
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 citroenschil (alleen het geel)
  • 1 stukje gember ter grootte van je duim
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel zoutarme sojasaus (Kikkoman groen)
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse rode peper
  • 2 stronken paksoi
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eieren
  • Zout en peper



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Strek de vleugels, snijd de huidplooi open en buig knak het bot zover dat de vleugel gestrekt blijft (prik eventueel een houten satéprikker door de vleugel om hem gestrekt te houden). Leg de vleugels in een ovenschaal, bestrooi de kippenvleugels vervolgens met de 5-kruidenpoeder en een flinke snuf zout. Wrijf de vleugels goed in zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn. Dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer 50 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst met de citroenschil en wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Zodra de rijst gaar is afgieten, uit laten lekken  en uitspreiden op een dienblad of grote schaal om de rijst zo snel mogelijk af te laten koelen.
Schil de gember en rasp deze fijn. Meng de geraspte gember met de ketchup, de sojasaus en de honing tot een gladde saus.
Na 50 minuten verwijder je de aluminiumfolie van de ovenschaal.
Smeer nu de kippenvleugels in met de saus en zet weer terug in de oven voor ca. 30 minuten. Draai de kippenvleugels gedurende deze 30 minuten een paar keer om. Zodra de kippenvleugels bruin beginnen te kleuren en lekker kleverig zijn, strooi je de sesamzaadjes over de kippenvleugels en zet nog even terug in de oven.
Snijd de knoflook en de peper heel fijn. Snijd de paksoi in stukken, ook de stelen.
Verwarm  de sesamolie in een koekenpan en wok de knoflook met de rode peper. Voeg de paksoi stronken toe en als laatste het groen van de paksoi. Voeg vervolgens de rijst toe en laat alles doorwarmen.
Duw nu de rijst naar een zijde van de pan en breek de eieren in de koekenpan. Zodra de eieren beginnen te stollen roer je de rijst er beetje bij beetje doorheen.
Haal ondertussen de kippenvleugels uit de oven en haal ze uit de ovenschaal. Voeg 200 ml gekookt water toe aan de ovenschaal om de plakkerige stukjes van de bodem los te maken (zet de ovenschaal hiervoor eventueel eventjes op het vuur). Er vormt zich nu een soort jus. Meng de jus door de rijst en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de rijst met de kleverige kippenvleugels.










Eet smakelijk!

Bron: Jamie’s money saving meals

6 opmerkingen:

  1. Ik zag toevallig vanmorgen 24kittchen en dit recept kwam voorbij...... Gelukkig heb jij dit al vertaald en daarvoor dank.... hahaha... Ik ga het binnenkort maken, het ziet er geweldig uit.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is ook heel erg lekker ... succes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb dit voor de2e keer gemaakt maar nu met drumsticks heb je iets meer vlees heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb dit voor de2e keer gemaakt maar nu met drumsticks heb je iets meer vlees heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen