zaterdag 14 december 2013

Farfalle met kippendijfilets, broccoli en magor





















Ingrediënten voor 4 personen:
  • 300–400 gram farfalle (strikjespasta)
  • 1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • 4 ons kippendijfilets, in stukjes
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 200 ml witte wijn
  • Kookroom of sojaroom
  • 150 gram magor (gormas) *
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en peper

Bereiding:
Broccoli ca. 5 minuten koken, met koud water afspoelen en uit laten lekken.
Een grote pan met water en wat zout opzetten voor de farfalle.
De farfalle el dente (beetgaar) koken en daarna afgieten.
Ondertussen de uitjes en de knoflook bakken in wat olijfolie. De stukjes kippendijfilet meebakken. Afblussen met de witte wijn. Daarna kookroom/sojaroom toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.
De farfalle vermengen met de saus, de kipendijfilet en de broccoli. Magor in stukjes vermengen door de pasta. Geraspte kaas erover. Klaar.

Eet smakelijk!

* Magor, ook wel bekend als gormas, is een gelaagde, romige kaas bestaande uit laagjes gorgonzola en mascarpone.

Bron: Pastbijbel

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen