woensdag 4 december 2013

Italiaanse tomatensoep

Laatst heb ik een heerlijk vers tomatensoepje gemaakt, gewoon met wat restjes uit de koelkast, wat gehakt en wat Italiaanse kruiden. Het resultaat was erg lekker.



















Ingrediënten:
  • 150 gram rundergehakt
  • 500 ml vlees- of groentebouillon
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 wortel, geschild en in stukjes gesneden
  • ½ courgette, in kleine stukjes
  • 1 gegrilde paprika in stukjes
  • 500 gram romatomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 pak soffritto van Grand’Italia (*)
  • 1 schepje suiker
  • 1 klein bosje Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicumblaadjes

Bereiding:
Draai kleine gehaktballetjes van het gehakt en kook ze in de bouillon in ca. 5 à 10 minuutjes gaar. Haal de balletjes uit de bouillon met een schuimspaan en hou ze apart.
Als je een vegetarische soep wil maken, laat je de gehaktballetjes weg.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin de knoflook, de ui, de bleekselderij en de wortel op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de ontvelde tomatenblokjes toe en bak ze mee in de pan. Voeg nu de courgetteblokjes en de gegrilde paprika toe en bak nog 5 minuten. Voeg de bouillon, de soffritto en een schepjes suiker toe. Kook de soep samen met het bosje Italiaanse kruiden gedurende nog 10 minuten.
Verwijder het bosje kruiden uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de gehaktballetjes weer toe en verwarm nog even door.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met fijngesneden basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

(*) deze soffritto bevat géén gluten, smaakstoffen 
of conserveermiddelen en is geschikt voor vegetariërs.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen