dinsdag 7 januari 2014

Chocoladebrownies



















Ingrediënten:
  • 250 g boter
  • 200 g pure chocola van topkwaliteit (met minimaal 70% vaste cacaobestanddelen), in stukjes gebroken
  • 80 g cacaopoeder, gezeefd
  • 65 g bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 350 g suiker
  • 4 grote biologische of scharreleieren


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en de chocola in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de boter en chocola gesmolten zijn. Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocola. Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn.
Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de oven. Het gebak moet beslist niet te gaar worden. Anders dan bij cake moet een prikker niet helemaal droog zijn als je hem er na 5 seconden uittrekt. De brownies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig vanbinnen. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een snijplank en snijd het in vierkante brokken. 

Eet smakelijk!

Bron: Kook met Jamie - Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen