zaterdag 22 februari 2014

Kerriesaus


Ingrediënten:
  • 0,25 liter melk
  • 15 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 2 à 3 theelepels kerriepoeder
  • Zout
  • Peper
  • 1 à 2 eetlepels sweet chilisaus

Bereidingswijze:
Voor 250 ml kerriesaus smelt je 15 gram boter in een pannetje. Niet bruin laten worden, maar gewoon smelten. Voeg 15 gram bloem erbij en roer goed door met een garde. Blijf roeren tot de bloem gaar is zonder dat deze bruin wordt, dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten. Vervolgens beetje bij beetje de melk toevoegen en goed roeren tot de saus glad is. Op smaak brengen met kerrie, peper en zout. Goed doorwarmen tot de saus dik genoeg is. Voeg op het laatst nog 1 à 2 eetlepels sweet chilisaus naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen