donderdag 20 februari 2014

Italiaans stoofvlees met gremolata en tagliatelle


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 600 g riblappen (in stukken van 2 x 2 cm)
  • 1 à 2 el bloem
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • 1 bosje Italiaanse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui (of 2 kleine), gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 g trostomaten
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 bosje platte peterselie
  • keukentouw
  • 250 gram tagliatelle
  • Parmezaanse kaas

Bereiding:
Meng de riblappen in een kom met peper, zout en de bloem.
Snijd de helft van de knoflook fijn. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.
Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak een derde van het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties vlees.
Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.
Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook.
Laat het vlees op laag vuur 2 tot 3 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.



Gremolata:
Was de citroen. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie en de rest van de knoflook zeer fijn en meng met de citroenrasp. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata.
Serveer met bijvoorbeeld tagliatelle en geraspte Parmezaanse kaas.





Eet smakelijk!

Bron: Allerhande, januari 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten