donderdag 6 februari 2014

Kabeljauwfilet met prei uit de oven


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 800 gram kruimige aardappelen, geschild
  • olijfolie
  • 500 gram prei, in ringetjes gesneden
  • 1 grote rode paprika, in reepjes gesneden
  • 150 gram roomkaas met knoflook en fijne kruiden
  • 100 gram crème fraîche 
  • 150 ml melk, gekookt
  • klontjes boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • nootmuskaat
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 zakje geraspte kaas


Bereiding:
Kook de aardappelen met wat zout gaar, giet ze af en stamp ze fijn. Schep de aardappelpuree in een pan en laat de puree al roerend 2-3 minuten op zeer laag vuur drogen. Voeg al roerend de klontjes boter toe. Roer langzaam de hete melk erdoor. Breng de aardappelpuree op smaak met 1 eetlepel mosterd, snuf nootmuskaat en eventueel zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180º C.
Bak in een koekenpan de prei en de paprika 8-10 minuten.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en zout en leg ze onderin de ovenschaal. Vermeng de roomkaas met de crème fraîche en besmeer de bovenkant van de kabeljauwfilets met het mengsel in. Verdeel vervolgens de prei en de paprika over de vis. Schep de puree over de prei en paprika en smeer met de bolle kant van een lepel uit. Strooi als laatste de geraspte kaas over de puree. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven voor ca. 30 minuten, de laatste 15 minuten het aluminiumfolie verwijderen zodat de bovenkant mooi bruin kan kleuren.

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept van Sonja Bakker

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen