zondag 9 februari 2014

Kippendijfilets met perzik en spek uit de oven



















Ingrediënten voor 4 kippendijfilets:
  • 4 kippendijfilets
  • verse koriander of peterselie
  • 1 perzik
  • gerookt ontbijtspek
  • versgemalen peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200º C.
Neem de kippendijfilets en leg ze open. Bestrooi ze met wat versgemalen peper en zout.
Hak het blad van de koriander (of peterselie) fijn. Bestrooi de filets met de verse koriander of peterselie.
Sommige mensen lusten echt geen koriander, ze vinden het naar zeep smaken. Vervang in dat geval de koriander door peterselie.
Leg vervolgens 1/8 stuk perzik op de filets. Vouw de kippendijfilets dicht en omwikkel ze met 2 plakken gerookt ontbijtspek.
Leg de kippendijfilets naast elkaar in een ovenschaal of braadslede, welke is ingesmeerd met wat olijfolie. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten tot het ontbijtspek krokant is en de kippendijen gaar zijn.
Serveer met bv. gebakken aardappelen en sperziebonen.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen