donderdag 6 maart 2014

Risotto met doperwtjes, rucola en garnalen

Vanavond een lekkere risotto gemaakt in mijn nieuwe risottopan van AH.
Het is een risotto geworden met garnalen, erwtjes en rucola (de rucola was een restant van de quinoasalade).


Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 400 gram garnalen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 klein glas witte wijn
  • 800-1000 ml groentebouillon (van 2 bouillonblokjes)
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • 25 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram rucola
  • 1 citroen
  • peper
  • zout


Bereiding:
Schil  de bleekselderij en hak de stengels in kleine stukjes, pel de ui en knoflook en snipper deze fijn. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook met de olijfolie ca. 10 minuten op laag vuur in een grote (koeken)pan. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze mee tot deze glazig wordt. Giet de witte wijn erbij en laat dit op een heel laag vuurtje pruttelen tot de rijst de wijn helemaal heeft opgenomen.
Schenk vervolgens beetje bij beetje de bouillon erbij. Zorg ervoor dat je na elke scheut wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Doe dit net zolang tot alle bouillon op is (dit duurt ongeveer 18-20 min). Tijdens het pruttelen van de risotto goed blijven roeren. Halverwege de kooktijd van de risotto de erwtjes bij de risotto voegen en mee laten pruttelen.
Ondertussen de garnalen 3-4 minuten bakken in een koekenpan met wat olijfolie.
Breng de garnalen op smaak met zout en peper.
Roer de Parmezaanse kaas en de boter door de risotto als deze gaar is.
Breng de risotto eventueel nog op smaak met peper en zout.
Voeg als laatste de rucola en de garnalen door de risotto en rasp er wat citroenschil over.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen