woensdag 9 april 2014

Penne met courgette en magere achterham

Een heerlijk en simpel pastagerecht met courgette en magere achterham.
Het originele recept is met pancetta, maar deze kun je natuurlijk ook vervangen door mager gerookt spek. Zelf heb ik gekozen voor magere achterham en dat smaakte heel erg lekker.



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350-400 gram penne (pasta)
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • 2 courgettes (of 3 als ze erg klein zijn)
  • 250 gram magere achterham in reepjes
  • 100 ml sojaroom
  • 4 eidooiers
  • een grote handvol Parmezaanse kaas
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • peper en zout


Bereiding:
Snij de courgettes in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snij eventueel het te zachte vruchtvlees weg. Snij de courgettes vervolgens in diagonale partjes.
Doe de eidooiers in een kom en voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de sojaroom toe, je kan natuurlijk ook slagroom of kookroom gebruiken. Roer alles goed door. Voeg nog een snuf zout en wat gemalen peper toe en zet apart.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met water en een groentebouillonblokje. 
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de courgettes samen met de tijm en wat versgemalen zwarte peper tot ze beetgaar zijn. Voeg op het laatst de reepjes achterham toe en warm alles nog even lekker door. 
Giet de penne af en houd ongeveer een soeplepel kookvocht apart.
Roer het courgettemengsel door de penne. 
Haal nu de pan van het vuur, giet er de soeplepel kookvocht door, gevolgd door het ei-kaas-roommengsel. 
Roer alles goed door elkaar en dien meteen op. Strooi er als laatste nog wat Parmezaanse kaas over.

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept uit "Thuis bij Jamie"





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen