woensdag 7 mei 2014

Broccolisoep met kaascroutons


Ingrediënten voor 3-4 personen:
soep:

  • 50 gram kruidenboter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 broccolistronk in roosjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • versgemalen peper
  • zout

kaascroutons:

  • 3 à 4 sneetjes (wit) brood zonder korstjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • handje geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Soep:
Broccolistronk in roosjes verdelen, de steel van de broccolistronk even schillen met een dunschiller en daarna in blokjes snijden. De sjalot pellen en snipperen. In een soeppan de kruidenboter verhitten. De sjalot ca. 2 min. fruiten. Daarna de broccoliroosjes en de blokjes van de steel toevoegen en 10 min. heel zachtjes laten smoren met het deksel op de pan.
De kippenbouillon bij de broccoli schenken en nog ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Nu de broccoli pureren met een staafmixer. 
De soep op smaak brengen met versgemalen peper en zout.


















Kaascroutons:
Terwijl de broccoli staat te smoren de sneetjes brood in dobbelsteentjes snijden. Meng het brood met de olijfolie, strooi de geraspte kaas erover en hussel goed door elkaar. Verdeel het over een bakplaat en bak de croutons in circa 10 minuten goudbruin en krokant en laat ze daarna op keukenpapier afkoelen.
Serveer de soep met de croutons.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen