zondag 25 mei 2014

Courgette-gehaktschotel met snelle bruchetta

Een erg lekker en simpel gerecht met heel veel groente. In dit recept is voor de bruchetta géén geroosterd brood gebruikt, maar beschuit. Ik heb gekozen voor waldkornbeschuit, lekker bros, voedzaam.


Ingrediënten voor 4 personen:
ovenschotel:
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • ½ groene paprika, in blokjes
  • ½ gele paprika, in blokjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • olijfolie extra vergine
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 bol mozzarella, in plakjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
snelle bruchetta: 
  • 8 waldkorn beschuiten
  • 1 teentje knoflook
  • 4 trostomaten, in stukjes
  • basilicumblaadjes, gescheurd
  • 75 gram rucola
  • zout
  • peper
  • evt. Parmezaanze kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Vermeng het gehakt met het ei, de tomatenketchup, het gesnipperde uitje en de paprikablokjes. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal.
Snijd de courgettes en de mozzarella in plakjes. Verdeel de plakken courgette en de plakken mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper.  
Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar.
Ondertussen maken we de salade voor de snelle bruchetta. 
Snijd de trostomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.
Meng de tomaten met de basilicum, de rucola, een scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met wat zout en peper.
Pel en halveer de knoflook. Wrijf de beschuiten voorzichtig in met de knoflook.
Verdeel het tomaten-rucolamengsel over de beschuiten.
Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Bron: www.24kitchen.nl - Rudolph van Veen (aangepast recept)

Tip:
De halve paprika’s die je over hebt, kun je weer gebruiken voor bv. de tortillataart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten