donderdag 8 mei 2014

Geroosterde groenten met gormas, volkoren penne en rucola

Een variatie op het recept van 20 oktober 2013, lekker en gezond.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram volkoren penne
  • 1 grote ui of 2 kleine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette 
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 10 cocktailtomaatjes
  • 200 gram gormas (gorgonzola/mascarpone)
  • basilicumblaadjes
  • rucola
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • zwarte peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º C.
Snipper de ui en de knoflook. Snij de champignons, paprika, aubergine en courgettes in grove stukken. Meng alles in een grote schaal met olijfolie en schud alles goed door elkaar. Stort nu uit op de bakplaat van de oven (met bakpapier) en verdeel alles netjes over de bakplaat. Bestrooi alles met grof zeezout en zwarte peper. Laat alles 45 minuten bakken in het midden van de oven.
Pas in de laatste 10 minuten de gehalveerde cocktailtomaatjes toevoegen.
In de laatste 3 minuten de gormas over het groentemengsel verdelen.
Ondertussen de penne koken volgens de voorschriften op de verpakking.
Verdeel de penne over de borden, schep de geroosterde groenten op de pennen. Serveer met blaadjes basilicum en rucola.

Eet smakelijk!

Tip: hou je niet van gormas, dan vervang je het door bijvoorbeeld mozzarella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten