vrijdag 2 mei 2014

Gevulde courgettes


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 1 grote of 2 kleine tomaten, ontveld
  • 1 theelepel sambal
  • sweet chilisaus
  • 75 gram geraspte (extra belegen) kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Snijd de courgettes in de lengte door en haal het vruchtvlees eruit en hou dit apart. Pel de knoflook en de ui. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
Snijd de tomaat, de paprika en de champignons in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes aan samen met de sambal. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomaat, de paprika, de champignons en het vruchtvlees van de courgettes toe en bak alles gedurende 10 minuten goed door. Breng op smaak met peper, zout en sweet chilisaus. 
Leg de courgettehelften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi alles met de geraspte kaas en zet de schaal 15 minuten in de oven.
Serveer bv. met basmatirijst.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen