woensdag 14 mei 2014

Salade van ijsbergsla, mango, avocado en gerookte kipfilet

Zin in een lekkere salade, dan is dit een echte aanrader. Het is een salade gebaseerd op een recept van Gordon Ramsay uit het boek "Gezond met Ramsay". Zelf heb ik magere julienne spekreepjes toegevoegd. Verder heb ik er krielaardappeltje bij gebakken, maar die zijn niet eens opgegaan...
De jury thuis vond het een blijvertje, dat betekent dat we het dus vaker gaan eten. Op de foto kun je de sla niet meer ontdekken, maar die zit er wel onder.


Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
Salade:
  • Krop ijsbergsla, gesneden in reepjes
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado (evt. met wat citroensap)
  • 250 gram gerookte kipfilet
  • 100 gram magere julienne spekreepjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

Dressing:
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zeezout 
  • versgemalen zwarte peper


Bereiding:
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter of olie en hou ze apart. Bak daarna de magere julienne spekreepjes in dezelfde koekenpan, ook weer zonder boter of olie.
Snijd de ijsbergsla in repen en verdeel het over de borden.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in dunne reepjes. Verdeel de reepjes over de ijsbergsla.
Halveer de avocado en verwijder de pit. Verwijder de schil van de avocado en snijd het vruchtvlees in reepjes. Knijp er evt. wat citroensap overheen om verkleuring van het vruchtvlees te voorkomen. Verdeel de reepjes avocado ook over de sla.
Snijd de gerookte kip in dunne plakjes en verdeel ze over de borden.
Verdeel de magere julienne spekreepjes over de salade.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en roer goed door met een garde. Voeg zwarte peper en zeezout toe naar smaak. Giet de dressing over de salade en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept uit "Gezond met Ramsay"








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen