vrijdag 22 mei 2015

Tosti van ciabatta met mozzarella, tomaatjes en groene pesto

Weer eens wat anders, een tosti van ciabatta afbakbroodjes met eigengemaakte groene pesto, buffelmozzarella en pruimtomaatjes.



Ingrediënten voor 4 tosti's:
  • 4 ciabatta afbakbroodjes
  • 2 bollen mozzarella (buffel) 
  • 12-16 pruimtomaatjes
  • groene pesto
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
Extra:
  • tosti-apparaat
  • blender of keukenmachine

Bereiding:
Snij de ciabattabroodjes overlangs doormidden en duw ze iets plat. Besmeer de beide helften met groene pesto. Zelf heb ik verse gemaakte pesto gebruikt, maar onze plaatselijke kaasboer verkoopt ook hele lekkere pesto.
Snij de tomaatjes en de bollen mozzarella in dunne plakjes. Beleg de ene helft van de ciabattabroodjes eerst met de plakjes mozzarella en daarbovenop de plakjes tomaat. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper en wat zeezout. Dek de tosti's af met de andere helft van het ciabattabroodje. Druk het broodje iets plat met je vlakke hand. Rooster de tosti goudbruin in het tosti-apparaat en snij hem dan schuin door.

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept uit het “Sonja Bakker magazine nr.2, 2009”

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen