dinsdag 3 juni 2014

Gemarineerde groentespiesen voor de barbecue

Lekker en gezond barbecueën? Wil je eens wat anders dan verbrande speklapjes of verkoolde braadworsten? Probeer dan eens onderstaande groentespiezen. Heerlijk en heel gemakkelijk klaar te maken. Kijk daarna ook eens bij het recept van de aardappelspiesen....


Ingrediënten:

+ 20 à 24 groentespiesen:
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gram champignons
  • 4 rode uien
  • blaadjes verse basilicum, fijngesneden
marinade groentespiesen:

  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 eetlepels citroensap (of limoensap)
  • 1 eetlepel Dijon mosterd 
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop 
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • zeezout 
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:
Meng voor de marinade de olijfolie, citroensap, water, mosterd, honing, fijngehakte knoflook, zeezout en peper in een kom en roer alles goed door elkaar. 
Snijd de courgette, aubergine, paprika en rode uien in grote stukken. De champignons kun je heel laten en als ze te groot zijn snijd je ze in tweeën
Neem een grote hersluitbare diepvrieszak en doe er de groenten en de marinade in. De zak afsluiten en van tijd tot tijd even heen en weer husselen zodat de marinade zich goed vermengt met de groenten. Laat de marinade ca. 2 uur intrekken.
Haal de groenten uit diepvrieszak. Rijg de groenten op spiesen of satéprikkers in afwisselende kleuren. Bestrooi de spiesen met de fijngehakte basilicumblaadjes. Bak de spiesen op de barbecue tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10 minuten, wel telkens de spiesen draaien zodat ze niet verbranden. Breng eventueel nog verder op smaak met versgemalen peper en zeezout.

Eet smakelijk!



Bron: http://www.foodnetwork.com/ (marinade)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen