woensdag 18 juni 2014

Salade met sperziebonen, gerookte kipfilet en pesto-yoghurtdressing

Lekkere frisse salade met een heerlijke slanke dressing op yoghurtbasis.
Voor de gerookte kip ben ik naar de slager gegaan en heb ik twee plakken, van ieder een halve centimeter, gerookte kipfilet (vleeswaar) laten snijden met de snijmachine, dit vindt ik net iets lekkerder dan de vacuüm verpakte gerookte kipfilet uit de supermarkt.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 (kleine) krop ijsbergsla
  • 200 gram sperziebonen
  • 300 gram gerookte kipfilet 
  • ½ komkommer
  • 2 grote tomaten
  • 2 eieren
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 1 avocado
  • 200 ml magere yoghurt
  • 2 eetlepels Friteslijn
  • 1 theelepel rode pesto piccante (Grand'Italia)
  • peper
  • zout


Bereiding:
Kook de sperziebonen ca. 8 minuten. Spoel direct met koud water af en laat ze daarna uitlekken in een vergiet. Kook de eieren hard. 
Snij de ijsbergsla in repen. Snij de gerookte kipfilet in reepjes. Snij de tomaten in stukjes. Snij de komkommer in stukjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij ook in stukjes of reepjes.
Verdeel de sla, gerookte kipfilet, komkommer, tomaat, sperziebonen en avocado in een grote schaal. Snij de eieren in partjes en leg bovenop de salade. Bak de pijnboompitjes even aan in een koekenpan en strooi over de salade.  
Vermeng de magere yoghurt met de Friteslijn en de rode pesto en roer goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout. Serveer de dressing apart bij de salade.
Lekker met een paar eigengemaakte röstirondjes.

Eet smakelijk!

Bron: de salade is gebaseerd op een recept van Sonja Bakker (Lidl)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen