zondag 6 juli 2014

Chocoladekoekjes

Voor een high tea op school van dochterlief heeft zij onderstaande chocoladekoekjes gemaakt. 
Ze zijn heel erg goed gelukt, smaken geweldig lekker, dus daarom mogen ze op de blog van moeders...


Ingrediënten voor ca. 15 tot 18 koekjes:

  • 150 gram bakvaste chocoladedruppels
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram biologische roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ sinaasappel (alleen rasp)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • bakpapier


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º C.
Mix de roomboter samen met de basterdsuiker, de rietsuiker en de vanillesuiker in een mixer op de laagste stand tot een egaal mengsel. Voeg het ei toe en mix verder tot het ei helemaal is opgenomen. Ondertussen de helft van de sinaasappel raspen. Voeg de sinaasappelrasp bij het mengsel. 
Als laatste het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toevoegen aan het mengel. Mix dit kort tot een taai deeg. Zet de mixer nu uit. Schep nu de chocoladedruppels met een lepel goed door het deeg.
Bekleed de bakplaat uit de oven met bakpapier. Rol met de hand kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze met genoeg tussenruimte op de bakplaat. Duw ze iets plat. Wil je alle koekjes in één keer bakken dan moet je twee bakplaten gebruiken of zoals wij (we hebben maar 1 bakplaat) alles in twee keer bakken. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 12-14 minuten tot ze lichtbruin van kleur zijn. Maak je dikke koekjes laat ze dan wat langer bakken. Laat de koekjes met bakpapier op een rooster afkoelen. Daarna kun je ze bewaren in een koektrommel of gewoon lekker opeten.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten