donderdag 14 augustus 2014

Aardappelfrittata

Afgelopen zomervakantie heb ik in Frankrijk  voor het eerst coeur de boeuf tomaten gegeten. Het zijn onregelmatig gevormde, wat grotere tomaten met dikke ribbels. Ze zijn minder waterig als gewone tomaten en ook wat zoeter van smaak dan gewone tomaten. Van de week liep ik binnen bij onze plaatselijke groentewinkel en daar zag ik ineens coeur de boeuf tomaten. Ik heb ze gekocht en verwerkt in deze eenvoudige, lekkere aardappelfrittata. 
In dit recept wordt er gecondenseerde melk gebruikt i.p.v. gewone melk, dit geeft een heerlijk zoete smaak aan de frittata. Al met al heel erg lekker. Deze frittata ga ik zeker nog eens maken. 


























Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 200 gram jonge velderwtjes of doperwtjes (diepvries)
  • 3 takjes munt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 3 tomaten, zonder zaadjes in kleine blokjes
  • 130 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 100 ml gecondenseerde melk 
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220º C.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier, vouw de hoeken zonder ze in te knippen en vet het bakpapier in met wat olijfolie.
Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten. Kook ze in ca. 20 minuten gaar. Voeg dan de erwtjes en de takjes munt toe en kook nog 5 minuten. Giet de aardappelen en de erwtjes af en verwijder de munt. Laat ze wat afkoelen en snijd daarna de aardappelen in kleine stukjes. 
Vermeng de fijngesneden lente-ui met de tomatenstukjes, de erwtjes en de aardappelstukjes. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de helft van dit mengsel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Verdeel de rest van het aardappelmengsel eroverheen.
Meng in een kom de eieren met de gecondenseerde melk. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel dit eimengsel over de ovenschaal en strooi het restant van de kaas eroverheen.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de frittata in ca. 45 minuten tot het ei gestold is en de kaas mooi bruin is. Laat de frittata ca. 10 minuten staan alvorens ze te snijden. Ook lekker om koud te eten.
Serveer met een groene salade en bijvoorbeeld gebakken kipfilet.

Eet smakelijk!

Bron: Gezond eten, mei 2013




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen