vrijdag 19 september 2014

Broodpizza van Turks brood en restjes

Men neme een Turks brood (pide), een basis tomatensaus, tomaatjes, mozzarella, geraspte kaas en voor de rest eigenlijk alleen wat restjes uit de koelkast en daarmee maak je een heerlijke broodpizza.
In dit recept heb ik als restjes het volgende gebruikt: bolognesesaus, hamreepjes, snacktomaatjes, paprikareepjes en courgetteplakjes, maar uiteraard kun je zelf variëren met wat je in de koelkast hebt liggen... 

Ingrediënten voor 8 punten:
  • 1 Turks brood (pide)
  • olijfolie, extra vierge
  • 1 bol mozzarella
  • restje bolognesesaus
  • snacktomaatjes
  • hamreepjes
  • paprika in reepjes
  • stukje courgette in plakjes
  • geraspte kaas
Basis tomatensaus:
  • olijfolie, extra vierge 
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • een bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 blik van 400 g tomatenblokjes 
  • zeezout 
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200º C.
Het beste maak je de basis tomatensaus als eerste of een dag van tevoren. 
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de knoflook zachtjes aan. Voeg de tomatenblokjes en de helft van de basilicum toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat de saus 20 minuten op een zacht pitje pruttelen, prak de tomaat fijn en zet de saus apart. Heb je saus over dan kun je deze ook gemakkelijk invriezen.
Snijd het Turkse brood in de lengte door, zodat er 2 "pizza"bodems ontstaan.
Smeer m.b.v. een kwastje het brood in met wat olijfolie. Bak de "pizza"bodems in ca. 5 minuten licht krokant en haal ze weer uit de oven.
Smeer de bodems nu in met de basis tomatensaus, gevolgd door wat je zelf erg lekker vindt. Zelf heb ik de bodems belegd met een restje bolognesesaus, hamreepjes, snacktomaatjes, paprikareepjes en courgetteplakjes.
Als laatste de plakjes mozzarella, gevolgd door de geraspte kaas.
Bak de broodpizza’s ca. 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten