donderdag 23 oktober 2014

Pompoensoep met avocado

Het is weer pompoenentijd, dus ook weer tijd voor een lekker pompoensoepje.
Deze pompoensoep heb ik gemaakt van geroosterde flespompoen, zoete aardappel, rode paprika, vleestomaat, rode ui en knoflook. Als garnering heb ik avocado en geroosterde paprika gebruikt. Verrukkelijk soepje, al zeg ik het zelf.



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 flespompoen 
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode paprika 
  • 1 grote vleestomaat
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel djinten
  • 1 liter kippen- of groentebouillon 
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • avocado


















Bereiding:
Verwarm de oven voor op180º C.
Schil de pompoen, verwijder de pitten en de draden en snijd ze in stukken van 2 cm. Doe hetzelfde met de zoete aardappelen. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat in vieren en verwijder evt. het harde kroontje. Pel en snijd de uien in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd in stukjes. Hussel alles door elkaar in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie en de blaadjes van de tijm. Stort de groenten op een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het geheel met de kurkuma, de djinten, het zeezout en de versgemalen peper. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de groenten ca. 30 minuten. Verwarm ondertussen de bouillon in een grote pan.
Zodra de groenten geroosterd zijn, gooi je ze bij de bouillon (houd een stukje paprika apart voor de garnering) en pureer je het geheel met een staafmixer tot een romige soep. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met stukjes avocado en geroosterde paprika.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten