zondag 12 oktober 2014

Wortelcake

Van de week had ik nog wat wortelen over en die heb ik verwerkt in een wortelcake en ik moet moet zeggen dat ik de smaak heel anders verwacht had, het is gewoon heel erg lekker vooral in combinatie met het roomkaasglazuur.
De smaak zit een beetje tussen de smaak van cake en ontbijtkoek in.


Ingrediënten voor een cake van 25 cm:

  • 130 gram donkere basterdsuiker
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 240 gram geraspte wortelen
  • fijngeraspte schil van 3/4 sinaasappel
  • 2 eetlepels vers sinaasappelsap
  • 1 vanillestokje
  • 240 gram bloem 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 30 gram gehakte walnoten
  • 30 gram rozijnen
  • 65 gram zachte roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 gram magere zachte roomkaas (Philadelphia of Monchou)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175º C (hetelucht).
Meng in een grote kom of schaal de donkere basterdsuiker, de zonnebloemolie, de eieren, de wortelrasp, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de zaadjes van het vanillestokje goed door elkaar.
In een andere grote kom of schaal meng je de bloem, het zout, de kaneel, de kardemom, de peper, de walnoten en de rozijnen goed door elkaar. Schep het droge mengsel bij de kom met het natte mengsel. Roer tot alles goed vermengd is en klaar is je beslag. Vet een cakevorm in met boter en giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ca. 45-50 minuten gaar in het midden van de oven.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
Als de cake afgekoeld is maken we het glazuur. Met behulp van een mixer of keukenmachine draaien we de boter, de poedersuiker en de roomkaas tot een glad en romig glazuur. Besmeer de afgekoelde wortelcake met behulp van een spatel of mes met het glazuur. Snijd de wortelcake in plakken.

Eet smakelijk!


Bron: de lekkerste culinaire hapjes van New York - Marc Grossman



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen