vrijdag 2 januari 2015

Aardappelschotel met broccoli, wortelen en worstjes uit de oven

Een heerlijke aardappelschotel uit de oven met aardappelplakjes, wortelplakjes, broccoliroosjes, worstjes overgoten met een zelfgemaakte saus van boter, bloem en het kookvocht van de groenten en bestrooid met geraspte kaas. In dit recept heb ik zelf Siciliaanse worstjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor runderworstjes, saucijzen of merguez-worstjes.



Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 700 gram aardappelen, geschild en in plakjes van 1,5 cm
  • 250 gram wortel, in schijfjes
  • 1 stronk broccoli, in roosjes
  • 400 gram (Siciliaanse) worstjes
  • 4 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1/2 limoen (sap)
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
  • vers gemalen peper en zout















Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de plakjes aardappel en de plakjes wortel 5 minuten voor in ruim gezouten kokend water. Doe de broccoliroosjes erbij en kook nog ze 5 minuten mee. Giet de groenten af boven een pan en bewaar het kookvocht voor de saus. Spoel de groenten af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de worstjes in plakjes van ca. 1,5 cm dikte. Verhit 1 eetlepel boter en bak de plakjes worst om en om mooi bruin. Verhit de rest van de boter in een sauspannetje, maar laat ze niet bruin worden. Voeg de bloem toe en bak de bloem al roerend een minuut of twee mee. Giet beetje bij beetje het kookvocht erbij en roer tot een gladde saus. Je hebt hiervoor ongeveer 300 ml kookvocht nodig. Breng de saus op smaak met wat zout, versgemalen peper en wat limoensap. Leg de aardappelen en de groenten in een grote ovenschaal en verdeel hierover de plakjes worst. Giet de saus erover heen en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot de kaas gesmolten en alles goed warm is.

Eet smakelijk!
















www.kayotickitchen.com 

2 opmerkingen: