woensdag 14 januari 2015

Kipnuggets

Wie kent ze niet de, de wereldberoemde fastfood snacks de kipnuggets? Kipnuggets worden gemaakt van gemalen kippenvlees en kippenhuid, vermengd met kruiden en verpakt in een of ander duister omhulsel. Persoonlijk vind ik ze niet te eten. Vandaag dus maar eens zelf gemaakt. Het resultaat was echt heerlijk, ik zou zeggen probeer het ook eens.



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450 gram kipfilet (goede kwaliteit, dus geen plofkip)
  • kruidenmix (*) voor kip
  • schaaltje met bloem
  • schaaltje met 3 losgeklopte eieren
  • schaaltje met panko (japans paneermeel/broodkruim)
  • scheutje olijfolie
  • klont roomboter

Bereiding:
Snijd de kipfilets in stukken van gelijke dikte. Bestrooi de kip aan beide zijden met de kruidenmix.
Haal de kip door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Haal de kip vervolgens door de los geklopte eieren en als laatste door de panko, zorg hierbij dat beide zijden goed bedekt zijn.
Verhit een scheutje olijfolie samen met de roomboter in een grote koekenpan. Bak de kip aan beide zijden in ongeveer 15 minuten krokant en bruin.
Serveer bijvoorbeeld met eigengemaakte frietjes en een groene salade.





















(*) voor de kruidenmix heb ik het volgende mengsel gebruikt:

  • 2 theelepels paprikapoeder (mild)
  • 1½ theelepel knoflookpeper
  • 1 theelepel zout  
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1½ theelepel Italiaanse kruiden
  • ¼ theelepelkorianderpoeder (ketoembar) 


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen