donderdag 22 januari 2015

Minestrone met tortellini en groene pesto

Minestrone is een dikke rijkgevulde Italiaanse groentesoep. 
Minestrone wordt over het algemeen bereid met de verse groenten die verkrijgbaar zijn in het seizoen, aangevuld met een pasta of rijst. 
Deze heerlijke maaltijdsoep is makkelijk te maken en ook de groenten die gebruikt zijn zijn gemakkelijk te vervangen door andere groenten.



Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram pancetta (of bacon) in reepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 prei, in dunne ringetjes gesneden
  • 3 wortelen, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 aardappel, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 liter groente of kippenbouillon
  • 1 blik gekookte kikkererwten
  • 2 blikken tomatenblokjes (Bio+)
  • 100 gram boerenkool, fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 gram verse tortellini al formaggio (met kaas)
  • balsamico azijn, om te besprenkelen
  • geraspte Parmezaanse kaas om te garneren
  • groene pesto


Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de pancettareepjes toe en bak een paar minuten, tot ze bruin beginnen te worden. Voeg 2 eetlepels olie toe samen met de gesnipperde ui, gehakte knoflook en gesneden prei. Roer op matig vuur tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij en aardappel toe en bak gedurende 2 minuten om matig hoog vuur. Voeg nu de bouillon, de kikkererwten en de tomatenblokjes toe. Eventueel de soep op smaak brengen met wat zout. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en kook de soep gedurende 30 minuten. Voeg nu de courgette toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de boerenkool en de tortellini toe en kook nog 5 tot 7 minuten door. 
Serveer de minestrone met een lepel van de pesto, een paar druppels van de balsamico azijn en strooi als garnering de geraspte Parmezaanse kaas over de minestrone.

Eet smakelijk!

Bron: www.food52.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen