donderdag 2 april 2015

Groentemix met garnalen in kerrie-kokossaus



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 350 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 800 gram groentemix, zoals broccoli, wortel, courgette, rode paprika, kastanjechampignons, in stukjes gesneden
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • versgemalen peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 gram roze cocktailgarnalen

Bereiding:
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de sjalotten, de knoflook en de groenten toe. Bak het geheel 3 minuten. Strooi de kerriepoeder en de bloem over de groenten gevolgd door de versgemalen peperen het zout. Bak dit nog eens 2 minuten onder voortdurend roeren. Giet nu de kippenbouillon en de kokosmelk toe en roer het geheel goed door. Voeg de garnalen toe en wacht tot het geheel kookt. Zet nu het vuur lager en laat alles nog eens 3 minuten garen met een deksel op de pan. Proef of de groenten gaar zijn, zo niet dan nog even doorgaren.
Serveer met de basmatirijst.

Eet smakelijk!

Bron: Magazine – Diabetes self-management, april 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen