vrijdag 15 mei 2015

Guacamole

Guacamole is een avocadosaus afkomstig uit Mexico. Lekker als dipsaus met tortillachips of als bijgerecht bij bijvoorbeeld gevulde tortillawraps.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen (of halve citroen)
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 grote tomaat, ontveld
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • een paar takjes korianderblaadjes, fijngehakt
  • evt. ½ à 1 rood pepertje 

Bereiding:
Pel de avocado's, verwijder de pit en de schil en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Halveer de limoen en knijp het sap van de halve limoen uit boven de fijngeprakte avocado. Pel en snipper het uitje. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de korianderblaadjes fijn. Hou je niet van koriander, dan laat je deze gewoon weg. Snijd de ontvelde tomaat in stukjes en verwijder de zaadjes.
Meng de gesnipperde ui, de fijngehakte knoflook, de fijngehakte korianderblaadjes en de tomatenstukjes door de avocado. Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe. Roer goed door en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en zout.
Voor wat meer pit, voeg je nog een ½ tot een heel fijngehakt rood pepertje toe (verwijder wel de zaadjes en de zaadlijsten).

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen