woensdag 3 juni 2015

Kruidenboter

Bij de BBQ mag natuurlijk de kruidenboter met stokbrood niet ontbreken.
De kruidenboter kun je heel makkelijk zelf maken en aanpassen aan je eigen smaak. 
I.p.v. stokbrood kun je bv. ook eens een ciabatta proberen of oerbrood is ook heel lekker. Zelf bewaar ik altijd de kleine boterhammen aan het einde van m'n (oer)brood. Deze zijn te klein om te beleggen, maar precies groot genoeg voor bij de BBQ met kruidenboter. Ik verzamel deze kleine boterhammetjes in de diepvries en leg ze een uurtje voor gebruik uit de vriezer.



Ingrediënten:
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 theelepel honingmosterd
  • bieslook
  • peterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding:
Hak de peterselie en de bieslook fijn. Prak de boter in een schaaltje los. Pers boven de boter de knoflook uit. Voeg de honingmosterd, de fijngehakte kruiden, het zout en de peper toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld worden in de roomboter. Zet terug in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken voor gebruik.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen