woensdag 1 juli 2015

Pastasalade caribbean spice

Nog een lekkere zomerse pastasalade speciaal voor de warme dagen.
Dit keer een Caribische pastasalade met kippendijfilet.


Ingrediënten voor 1 persoon (maaltijdsalade):
Voor de salade:

  • 65 gram fusilli pasta
  • 100 gram kippendijfilet
  • 2 theelepels caribbean spice van Jonnie Boer
  • ½ mango
  • 10 cherrytomaten
  • 1 theelepel rasp van een citroen
  • ¼ rode ui
  • ½ avocado

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels (verse) sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1/4 theelepel geraspte gember
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel zeezout

Bereidingswijze:
Pastasalade:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud stromend water en laat goed uitlekken. De kippendijfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met de caribbean spice melange van Jonnie Boer (die is lekker!). Bak de stukjes kip in wat olijfolie mooi bruin en gaar en zet apart. De mango en de avocado in stukjes snijden. De rode ui snipperen.
De pasta, kip, mango, cherrytomaten, citroenrasp en rode ui in een kom doen en mengen.
Dressing:
Alle ingrediënten voor de dressing in een aparte kom goed roeren.
De dressing dan mengen met de salade.  Als laatste de avocado er doorheen doen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten