vrijdag 21 augustus 2015

Noodle salade met garnalen

Vanavond in m'n eentje een heerlijke salade met een Oosters tintje in elkaar geflanst. Het resultaat was heerlijk (al zeg ik het zelf), daarom deel ik het recept met jullie. De uienringen heb ik zelf gebakken in de oven, maar je kan natuurlijk ook kant en klare gebakken uitjes gebruiken.

Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 100 gram noodles
  • 150 gram garnalen
  • 2 bospenen, in dunne reepjes gesneden (julienne)
  • ¼ avocado, in blokjes
  • ¼ rode paprika, in dunne reepjes
  • ½ komkommer, geschaafd (en in julienne)
  • gebakken uitjes of uienringen
  • peper en zout
Dressing:
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 2 el sojasaus (Kikkoman)
  • 1 el sesamolie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:
Maak als eerste de dressing. Doe alle ingrediënten van de dressing in een kom en roer het goed door elkaar. Proef wel even of de dressing op smaak is. Eventueel nog wat zoeter, zouter of pittiger maken.
Snijd de bospenen in julienne. Snijd vervolgens de avocado en de paprika. Schaaf de komkommer in plakken  en het restant van de komkommer julienne snijden. 
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal is 2 à 3 minuten voldoende. Voeg de in julienne gesneden wortel de laatste minuut toe aan de noodles en laat deze meekoken. Giet de noodles met de wortel af en laat goed uitlekken. 
Bak de garnalen in wat olie in ca. 4 minuten gaar.
We gaan nu de salade opmaken. Onderop het bord de noodles. Daarbovenop de paprika, de komkommer en de avocado. Vervolgens de garnalen en de gebakken uienringen. Drapeer de geschaafde komkommerplakken langs de salade. Giet als laatste naar smaak de dressing over de salade.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen