woensdag 21 oktober 2015

Frittata met geroosterde groenten en kippendijfilet

Onderstaand recept komt uit het kookboek "Modern Classics" van Donna Hay.
Het is een heerlijke frittata gemaakt van eieren met geroosterde groenten en kippendijfilets. Je kunt er met 4 personen goed van eten. Wij hebben het gegeten met geroosterd brood met kruidenboter en een groene salade.


Ingrediënten:
  • 300 gram kippendijfilets, in stukjes (optioneel)
  • 600 gram pompoen (of zoete aardappel) in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 vastkokende aardappelen, in blokjes
  • olijfolie
  • zeezout
  • 5 eieren
  • 250 ml room
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (of oude kaas)
  • klein handje basilicumblaadjes, gescheurd
  • versgemalen zwarte peper
  • geroosterd brood
  • kruidenboter
  • groene salade

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Doe de gesneden groenten en aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en bestrooi met wat zeezout.
Bak de groenten ca. 40-45 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de blokjes kip met wat peper en zout rondom bruin en gaar. Als je er een vegetarische maaltijd van wilt maken dan laat je de kip achterwege. Voeg de groenten toe aan de kip en roer goed door. 
Zet de oven vast op de grillstand.
Klop de eieren met de room, kaas, basilicum en de versgemalen peper. Giet dit mengsel over de kip en de groenten en bak het geheel op een laag vuur ca. 8 tot 10 minuten tot de frittata begint te stollen.
Haal de koekenpan van het vuur en zet hem ca. 2 minuten onder de voorverwarmde gril.
Serveer de frittata in punten samen met geroosterd brood, kruidenboter en een groene salade.

Eet smakelijk!

Bron: Modern classics - Donna Hay





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen