zaterdag 17 oktober 2015

Gevulde bolcourgettes met bolognesaus

Een keer in de maand maak ik wel een grote pan met bolognesesaus, deze verdeel ik in porties en vries ik dan in. Van de week heb ik een aantal bolcourgettes gekocht bij de Lidl (€ 0,59 per stuk), uitgehold en gevuld met deze eigengemaakte bolognesesaus, een klein half uurtje gebakken in de oven en gegeten met orzo en Parmezaanse kaas. Verrukkelijk!



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 bolcourgettes van 10-12 cm Ø
  • 4 porties bolognesesaus 
  • 350 gram orzo 
  • klontje roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • 4 cocktailprikkers


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Was de bolcourgettes en snij het bovenkantje eraf. Met behulp van een kleine lepel de bolcourgettes uithollen, het vruchtvlees in blokjes snijden en het zaad gewoon weggooien. Vermeng de courgetteblokjes door de bolognesesaus.
Vul de courgettes met de bolognesesaus tot aan de rand en prik de bovenkantjes met behulp van cocktailprikkers op de bolcourgettes.
Zet de bolcourgettes in een ovenschaal in het midden van de oven en bak ze in ca. 25-30 minuten gaar.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjes- of koekenpan met deksel en fruit de gesnipperde ui ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak nog ca. 1 minuut. Schenk vervolgens de groentebouillon over de orzo en kook de orzo in ca. 13-15 minuten droog met het deksel op de pan op niet al te hoog vuur. Schep de orzo tussendoor wel een keer om. Breng op smaak met versgemalen peper.
Serveer de bolcourgettes met de orzo en de Parmezaanse kaas. 

Eet smakelijk!



2 opmerkingen: