vrijdag 16 oktober 2015

Notenpasta van Rens Kroes

Mijn dochter heeft voor haar verjaardag 2 kookboeken gekregen van Rens Kroes, Powerfood en Powerfood - Van Friesland naar New York. Uit het eerste boek een recept van een heerlijke notenpasta, gemaakt van hazelnoten en amandelen. De notenpasta is gemaakt en gefotografeerd door dochterlief en daarom mogen ze op de blog van moeders. 


Ingrediënten voor een flinke pot notenpasta:

  • 150 gram ongebrande hazelnoten
  • 150 gram ongebrande amandelen
  • zeezout
  • keukenmachine of blender


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Verspreid de hazelnoten en de amandelen op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er zeezout over, maar niet te veel. 
Rooster de noten ca. 10 minuten in het midden van de oven en laat ze daarna afkoelen.
Maal de noten in een keukenmachine of blender. Het malen duurt best lang voordat de notenkruimels veranderen in een olieachtige substantie. Een volhouden dus, maar dan heb je ook wat. Eventueel op het laatst nog wat zeezout toevoegen naar smaak. 
Lekker op brood, crackers of rijstwafels met bijvoorbeeld avocado of komkommer.

Eet smakelijk!

Bron: Powerfood van Rens Kroes


1 opmerking:

  1. Volgens mij is dit het allerlekkerste, zelfgemaakte notenpasta/pindakaas etc. Moet het ook echt eens gaan maken.

    BeantwoordenVerwijderen