maandag 12 oktober 2015

Pappardelle met gehakt en aubergine-paprikasaus

Weer een heerlijk pastagerecht. In dit recept heb ik gekozen voor pappardelle, maar je kan uiteraard ook een andere soort pasta gebruiken.
De saus is gemaakt van o.a. geroosterde aubergine en paprika.





































Ingrediënten voor 4 personen:
  • 300-350 gram pappardelle pasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram gehakt
  • 1 dl rode wijn 
  • klontje roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram rucola
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 4 à 5 grote zongedroogde tomaten (of 10 kleine)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper
  • plastic zak

Voorbereiding aubergine-paprikasaus:
Verwarm de oven voor op 220º C. graden. Snij van twee aubergines de steeltjes af en steek ze rondom een aantal malen in met een scherp mes, leg ze in een ovenschaal en bak ze in ca. 40 minuten gaar. Rooster met behulp van een keukentang een paprika bovenop je grootste gaspit midden in de vlammen. Zodra de paprika zwart begint te worden aan de onderkant, draai je hem een kwartslag om met de keukentang. Herhaal dit totdat de hele paprika zwart geblakerd is. Zet het gas uit en stop de zwart geblakerde paprika in een plastic zak. Sluit de plastic zak goed af en laat de paprika in de zak een kwartiertje afkoelen. Daarna haal je 'm uit de zak en schraap je met een mes het velletje eraf. Snij de paprika in repen en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Heb je geen gasfornuis rooster de paprika dan gedurende 40 minuten mee in de oven op 220º C en stop 'm daarna in een plastic zak. 
Haal de aubergines uit de oven en snij ze in de lengte doormidden. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en gooi het vel weg. Doe het vruchtvlees in de keukenmachine of blender. Voeg de geroosterde paprika, de zongedroogde tomaatjes, de knoflook, de tomatenpuree, de zwarte olijven, gerookte paprikapoeder, scheutje olijfolie en wat versgemalen peper en zeezout toe.
De saus is nu klaar.

Bereiding:
Pel en snipper de ui. Bak in een grote pan de gesnipperde ui in een klein beetje roomboter en olijfolie tot alles zacht is. Doe er vervolgens het gehakt bij. Bak het gehakt rul en doe de rode wijn erbij. Breng het gehakt op smaak met gemalen zwarte peper en zeezout. Laat het gehaktmengsel eventjes inkoken en doe vervolgens de aubergine-paprikasaus erbij en laat het geheel nog even zachtjes pruttelen. Giet eventueel nog wat water bij het mengsel als de massa te droog wordt.
Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten