maandag 28 december 2015

Gebakken eitjes in stokbrood

Er gaat niets boven een lekker ontbijtje met een eitje. 
Maak  je ontbijt daarom eens anders dan anders met dit heerlijke stokbroodje, op twee plaatsen uitgehold, en gevuld met geraspte kaas, ham en ei en daarna afgebakken in de oven. Succes verzekerd!



Ingrediënten:

  • 1 voorgebakken stokbrood
  • boter
  • wat geraspte kaas
  • 2 plakjes ham
  • 2 eieren
  • peper en zout


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Maak met een mes twee ovale openingen in het stokbrood en hol ze enigszins uit, zodat een heel ei er goed in past. Besmeer de twee openingen met wat boter en strooi er wat geraspte kaas in. Leg daarna een dun plakje ham in de openingen gevolgd door de eieren. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper en schuif in het midden van de oven. Bak het stokbrood in ca. 20 minuten tot de eieren gestold zijn. 
Eventueel de laatste 10 minuten van de baktijd een velletje aluminiumfolie over het stokbrood leggen, anders wordt het stokbrood misschien te bruin.
De baktijd is ook afhankelijk van de grootte van de eieren en van je oven. Eventueel de baktijd verkorten of verlengen.

Eet smakelijk!

Tip: in plaats van voorgebakken stokbrood kun je natuurlijk ook andere voorgebakken broodjes gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen