maandag 14 december 2015

Paddenstoelen Bourguignon

Gisteren de hertenstoof van Angélique Schmeinck gedeeld met jullie en zoals beloofd vandaag de vegetarische stoofschotel van kleine (parel)uitjes, kastanjechampignons en beukenzwammen. Als 'niet-vegetariër' moet ik zeggen dat ik deze stoofschotel ook heel erg lekker vind. 




Ingrediënten:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram roomboter
  • 125 gram kleine (parel)uitjes of kleine sjalotjes, gehalveerd
  • 1 wortel, in dikke plakken
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 theelepels bloem
  • 150 ml krachtige rode wijn 
  • 150 ml groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • 600 gram paddenstoelenmix

Bereiding:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en de roomboter in een braadpan. Voeg de uitjes toe en bak ze ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de wortelplakken toe en bak ze ca. 5 minuten mee.Voeg de uitgeperste knoflook, de tomatenpuree en de bloem toe. Roer goed door en bak 1 minuut alles goed gemengd is met de groenten. Giet nu de wijn erbij en roer tot een gladde saus is ontstaan. Laat de saus gedurende een paar minuten tot de helft indikken. Voeg dan de groentebouillon toe samen met de takjes tijm en laat het geheel op een laag vuurtje 10 minuten zachtjes pruttelen.
Ondertussen de grote paddenstoelen halveren of in vieren snijden.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen een paar minuten tot ze lichtbruin kleuren. Voeg ze toe aan de stoof en laat het geheel nog 5 minuten stoven.
Lekker met aardappelpuree en gestoofde savooiekool.

Eet smakelijk!

Bron: http://realfood.tesco.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen