woensdag 3 februari 2016

Aubergine en Courgette alla Parmigiane

Onderstaand recept heb ik afgeleid van het Italiaanse recept Melanzane alla Parmigiana (Aubergine alla Parmigiana). Het is een vegetarisch bijgerecht, maar je kunt het uiteraard ook eten als lunchgerecht of als avondeten samen met wat ciabatta of pasta. In de Melanzane wordt normaal gesproken als groente alleen de aubergine en de tomaat gebruikt. Ik heb er nog een derde groente aan toegevoegd, de courgette. 



Ingrediënten voor 1 à 2 personen:
  • 1 grote aubergine
  • 1 courgette
  • 3 roma tomaten
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding:
Snijd de aubergine in plakken van ca. ½ cm dikte. Bestrooi  de plakken met wat zout en laat ze ca. 15 minuten staan, daarna de aubergineplakken droog deppen met keukenpapier. Snijd de courgette ook in plakken van ca. ½ cm dikte.
Vet m.b.v. een kwastje een grillpan in met wat olijfolie. Rooster de plakken aubergine in de grillpan, leg ze daarna op wat keukenpapier en laat ze verder afkoelen op een bord. Rooster vervolgens de plakken courgette op dezelfde manier als de aubergine, leg ze ook op wat keukenpapier en laat daarna op een bord afkoelen. Snijd de romatomaten in plakken van ca. ½ cm dikte. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 180º C.
Vet een kleine ovenschaal in met wat olijfolie. Leg o de beurt de plakken aubergine, courgette, tomaat en mozzarella dakpansgewijs in de schaal. Bestrooi iedere laag met een klein beetje zout en versgemalen peper. Ga door tot alle plakken op zijn, maak minstens 3 lagen. Eindig met een laag geraspte Parmezaanse kaas. Bak de groenten ca. 15 minuten in het midden van de oven, laat daarna even vijf minuten staan (dit voorkomt mond verbranden) en serveer met wat gescheurde basilicumblaadjes. 

Eet smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten