zondag 7 februari 2016

Hummus van jonge velderwtjes en pijnboompitjes

Eerder heb ik al een een hummus met zongedroogde tomaatjes gemaakt. Deze was heel erg lekker. In onderstaand recept heb ik de kikkererwten vervangen door jonge velderwtjes en nog wat komijnpoeder en geroosterde pijnboompitjes toegevoegd. Ik moet zeggen verrukkelijk. 
Lekker op brood of als dip met rauwkost.


Ingrediënten voor een grote pot hummus:
  • 200 gram jonge velderwtjes (diepvries, Bonduelle)
  • 2 eetlepel tahin (sesamzaadpasta)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in stukjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • blender of keukenmachine


Bereiding:
Kook de jonge velderwtjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren. Doe nu alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix net zo lang tot een romige, smeuïge massa is verkregen. Eventueel nog wat extra olijfolie er overheen sprenkelen.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen