zaterdag 28 mei 2016

Gepofte aardappel

Gepofte aardappelen, lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue.


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 vastkokende aardappelen van gelijke grootte
  • vork of satéprikker
  • aluminiumfolie
  • evt. kruidenboter of kruidencrème

Bereiding:
Kies vastkokende aardappelen van gelijke grootte. Boen de aardappelen schoon. Prik de aardappelen rondom in met een vork of met een satéprikker.  Leg de aardappelen op een bord en zet de magnetron aan op 700 watt. Pof de aardappelen ca. 8 minuten, na 4 minuten de aardappelen omdraaien. Haal de aardappelen uit de magnetron, wikkel ze per aardappel in aluminiumfolie en laat ze vervolgens nog ca. 10 minuten nagaren buiten de magnetron of leg eventueel de laatste 10 minuten op de bbq bij het vlees.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen