zondag 15 mei 2016

Roerei

Een klein simpel receptje, maar o zo lekker ...



Ingrediënten:
  • 2 eieren
  • klontje roomboter in kleine blokjes
  • 1 dl melk
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • evt. wat geknipte bieslook 

Bereiding:
Breek de eieren in een kom. Voeg de blokjes roomboter toe. Schenk 1 dl melk bij de eieren. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Klop het eimengsel los met een garde. De blokjes roomboter zullen niet oplossen, maar dat is niet erg, ze smelten straks vanzelf in de pan.
De reden waarom je de boter niet in de pan moet verhitten is dat de boter vrij snel bruin wordt bij het verhitten, waardoor de eieren op hun beurt ook weer bruin kleuren en dat willen we niet.


Zet een steelpannetje of kleine koekenpan met anti-aanbaklaag op laag vuur en giet het eimengsel in de pan. Roer met een spatel het eimengsel constant los van de pan tot het gaar is. Het eimengsel moet niet te droog zijn, maar nog smeuïg en zacht van structuur.
Serveer je roerei bv. op een lekkere volkoren boterham met wat geknipte bieslook.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen