maandag 16 mei 2016

Zoete aardappel ovenschotel met kippendij, rode ui en knoflook

Zelfs in de lente is het wel eens tijd voor een ovenschotel met troostvoer. 
In deze ovenschotel wordt de smaak van zoete aardappel gecombineerd met de smaak van zachte knoflook en de heerlijke smaken van citroen, gerookte paprika en tijm, aangevuld met lekkere malse kippendijfilets. 
De vegetariërs onder ons kunnen de kippendijfilets gewoon weglaten en i.p.v. kippenbouillon kiezen voor een groentebouillon.




Ingrediënten voor 4 personen:
  • 600 gram kippendijfilets
  • olijfolie
  • 800 gram zoete aardappelen
  • 2 grote rode uien
  • 8 tenen knoflook, met schilletje
  • paar takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • citroen
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 stronk broccoli of groente naar keuze 

Bereiding:
Snijd de kippendijfilets in stukjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippenstukjes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Zet ze daarna apart.
Verwarm de oven voor op 200º C.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 à 2 cm grootte. Pel de uien en snijd ze in achten (of bij kleine uitjes in vieren).  Vermeng in een grote ovenschaal of braadslee de zoete aardappelen met de stukken ui, de olijfolie, de ongeschilde teentjes knoflook, de gerookte paprika, de rozemarijn en de tijmblaadjes. Hussel alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de groenten gedurende 15 minuten.
Haal de ovenschaal/braadslee uit de oven en zet de oventemperatuur terug naar 180º C. Voeg nu de kippenstukjes toe aan de groenten en draai de groenten m.b.v. een scheplepel om. Knijp het sap van een halve citroen over het mengsel. Zodra de oventemperatuur op 180º C staat zet je de ovenschaal/braadslee weer in het midden van de oven en bak je deze nog eens 15 minuten. Haal vervolgens de schaal weer uit de oven en voeg de warme bouillon toe. Bak het geheel nog eens 20 minuten in het midden van de oven op 180º C. Vergeet niet vóór het opdienen de knoflooktenen uit hun schilletje te knijpen. De liefhebbers van citroen kunnen nog wat citroensap toevoegen.
Serveer de zoete aardappel-groenteschotel bijvoorbeeld met broccoli of een andere lekkere groente.

Eet smakelijk!

Bron: https://realfood.tesco.com/ 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen