dinsdag 21 juni 2016

Aziatische omelet met sweet chilisaus

Hou je van lekker, licht, makkelijk, snel, Aziatisch en koolhydraatarm? dan is dit het perfecte recept voor een heerlijke smaakvolle maaltijd. Je kan met de groenten natuurlijk zelf variëren. Hetzelfde geldt voor de paddenstoelen. Het recept van de sweet chilisaus vindt je ook op deze blog.
Vind je de maaltijd te licht, serveer er dan eventueel nog wat gekookte basmatirijst bij.




Ingrediënten voor 3 personen:

  • 6 eieren
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 5 eetlepels sesamolie
  • 400 gram chinese wokgroenten, taugé en rode paprika
  • 200 gram paddenstoelenmelange (kastanjechampignons, shiitakes, oesterzwammen)
  • 350 gram wokgarnalen (met knoflook) 
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • wat takjes platte peterelie, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • aluminiumfolie



Bereiding:
Klop twee eieren los met 1 eetlepel sweet chilisaus, peper en wat zout. Verhit een eetlepel sesamolie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de koekenpan en bak de omelet op een laag vuurtje in ca. 5 minuten. Haal de omelet uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie. Klop de volgende twee eieren los met 1 eetlepel sweet chilisaus, peper en wat zout. Verhit weer een eetlepel sesamolie in dezelfde pan en bak op dezelfde manier een omelet en houd deze ook warm onder de aluminiumfolie. Bak hierna nogmaals een derde omelet. 
Snijd de paddenstoelen in plakken. Verhit ondertussen een eetlepel sesamolie in een wok en roerbak de paddenstoelen enkele minuten op hoog vuur. Bestrooi de paddenstoelen met een snuf zout.  Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 7 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem het paddenstoelen-groentenmengsel uit de wok. Doe nu de garnalen in dezelfde wok en bak deze 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en hak de peterselie fijn. 
Serveer de omeletten op een bord en verdeel de paddenstoelen, wokgroenten en garnalen erover. Garneer met de ringetjes bosui en wat fijngehakte peterselie. Lekker met extra sweet chilisaus. 

Eet smakelijk!

Bron: aangepast recept Allerhande juni 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen