zondag 26 juni 2016

Tuinbonen met spek, aardappelen en kruidenkwark

Van het weekend liep ik bij een tuinder om wat planten aan te schaffen, zie ik tussen de planten enkele groentekratten staan met verse uien, rode bietjes en ook tuinboontjes.  Juni is de maand van de tuinbonen, dus gelijk maar even 2 kilo tuinbonen meegenomen. 
Na het doppen van de tuinbonen hield ik 500 gram boontjes over (misschien handig als je zelf ook tuinbonen wil kopen, maar geen idee hebt hoeveel je moet nemen).




Je kan de tuinboontjes op de ouderwetse manier koken met bonenkruid, maar ik heb ze gekookt in de kippenbouillon samen met gefruite ui, knoflook en spekreepjes. Heerlijk!!
Wij hebben de tuinbonen gegeten samen met (in de schil) gekookte aardappelen en kruidenkwark (klik hier voor het recept van de kruidenkwark).


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1½ - 2 kilo verse tuinbonen (per kilo houd je ongeveer 250 gram over)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gram spekreepjes
  • 400 gram aardappelen, gekookt
  • kruidenkwark 
  • 1 kippenbouillonblokje
  • olijfolie
Bereiden:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een (koeken)pan en fruit de ui, de knoflook en de spekreepjes circa 3 minuten. Voeg de tuinbonen toe samen met 300 ml heet water en een kippenbouillonblokje. Kook het geheel met het deksel op de pan in circa 12 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Bron: https://naoberhoeve.nl/



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen