zaterdag 23 juli 2016

Chocolade muffins met kersen

Ze zijn er weer! Heerlijke zoete kersen.  Als je de kersen wilt gaan verwerken in bijvoorbeeld taart of gebak, in dit geval muffins, haal dan eerst de pitten eruit. Verwijder de pitten met een kersenontpitter, heb je deze niet, dan gaat het met een scherp mesje ook heel goed. Snijd hiervoor de kersen door midden en verwijder de pitten. 



Ingrediënten:
  • 300 gram bloem
  • 80 gram cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 250 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 150 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 150-200 gram kersen, ontpit en gehalveerd

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200º Celsius, laat de roomboter op kamertemperatuur komen en zet alvast je muffinbakvormpjes klaar. Was de kersen in een vergiet en dep ze daarna droog met wat keukenpapier.
Neem twee beslagkommen. In de ene kom meng je de bloem, het cacaopoeder, kaneel, zout en bakpoeder. In de andere kom mix je de suiker, de roomboter, de karnemelk en de eieren. Voeg nu het droge mengsel bij het natte mengsel en roer dit met een spatel door elkaar tot het bloemmengsel opgenomen is. Wanneer alles gemengd is, meng je 3/4 van de stukjes chocolade en de ontpitte gehalveerde kersen door het beslag (houd een aantal kersen achter voor decoratie.
Vul nu de muffinvormpjes met het beslag en strooi de overige stukjes chocolade over de bovenkantjes. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. M.b.v. een satéprikker kun je kijken of de muffins gaar zijn, het stokje moet dan droog uit de muffin komen. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen