donderdag 4 augustus 2016

Gehakt-aardappelschotel met bloemkool en rozijnen

De Hollandse bloemkolen zijn weer volop verkrijgbaar. Vandaag een heerlijke kruidige wokschotel gemaakt van gehakt, currykruiden, bloemkool, vastkokende aardappelen en rozijnen. Voor de kruiden heb ik gekozen voor de lichtpittige curry madras van Jonnie Boer. Wij hebben het gegeten met aardbei-ui-chutney



Ingrediënten voor 4 personen:
  • 800 - 1000 gram vastkokende aardappelen
  • 1 bloemkool van ca. 1 kg 
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels curry madras  
  • 80 gram rozijnen
  • 2 eetlepels roomboter 
  • peper 
  • zout
  • enkele takjes koriander of peterselie
  • evt. chutney

Bereiding:
Breng een grote pan met water aan de kook. Was de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes en de stelen in blokjes. Kook de aardappelen en de bloemkool samen met een deksel op de pan in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel op de pan uitwasemen. 
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel, voeg de curry madras toe en laat even bakken om de smaken goed vrij te laten komen. Voeg daarna het rundergehakt toe en rul het gehakt 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aardappelen en de bloemkool toe aan het gehakt, draai het vuur laag en bak nog 5 minuten met het deksel op de pan. Voeg als laatste nog de
rozijnen toe en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe als de pan te droog wordt.
Snijd of hak ondertussen de koriander of peterselie fijn.
Verdeel de gehakt-aardappelschotel over de borden en garneer met de koriander of peterselie.
Heerlijk met aardbei-ui-chutney.

Eet smakelijk!

Bron: Hellofresh

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen