zaterdag 3 september 2016

Coleslaw

Een verrukkelijke, verfrissende, romige Amerikaanse koolsalade, zoet en kruidig van smaak. Heerlijk bij de barbecue of gewoon bij andere vleesgerechten.  Je kunt de coleslaw makkelijk een dag van tevoren maken, hij blijft een aantal dagen goed in de koelkast, maar waarschijnlijk gaat hij in een keer op.

Ingrediënten:
  • 500 gram witte kool, fijngesneden
  • 2 boswortelen, geraspt
  • 1 sjalotje, fijn  gesnipperd
Dressing:

  • 60 ml melk
  • 60 ml karnemelk
  • 120 gram mayonaise
  • 1½ eetlepel appelciderazijn
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 60 gram poedersuiker
  • ½ theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Doe de fijngesneden witte kool, de geraspte wortel en de gesnipperde sjalot in een kom.
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Meng de dressing vervolgens door het koolmengsel. Zet de coleslaw afgedekt een paar uur in de koelkast en roer af en toe om. 

Eet smakelijk!

Bron: http://chaosinthekitchen.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen