zaterdag 10 december 2016

Appelmoes of appelcompote

Het komt wel eens voor dat er appels op de fruitschaal blijven liggen, die niemand meer opeet omdat ze wat bruine plekjes vertonen of omdat ze ietwat verschrompeld zijn? Maak er een lekkere appelmoes van i.p.v. ze weg te gooien. De bruine plekjes kun je gewoon wegsnijden en dan zijn ze nog prima te gebruiken voor een heerlijke appelmoes of een wat grovere versie, een appelcompote.


Ingrediënten voor ca. 200 ml appelmoes:
  • 2 'oude' appels (nieuwe kan natuurlijk ook)
  • 50 ml water
  • kneepje citroensap
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • kaneelpoeder

Bereiding:
Schil de appels, snijd de appels in 4 stukken en verwijder de klokhuizen. Snijd de kwarten daarna in kleine stukjes.
Doe de appelstukjes samen met het water, citroensap en de basterdsuiker in een pannetje en laat het geheel aan de kook komen. Zet dan het vuur helemaal laag en laat nog 15 à 20 minuten heel zachtjes pruttelen. 
Pureer de appels daarna met een staafmixer tot appelmoes of stamp met een stamppot stamper tot een appelcompote. Strooi er wat kaneelpoeder naar smaak overheen en roer goed door.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen