donderdag 1 december 2016

Pittige Zoete aardappelsoep met tomaat, kabeljauw, sperziebonen en garnalen

De zoete smaak van deze heerlijke soep krijgt een lekker pittig accent door de toevoeging van de sambal. Samen met wat brood kan deze soep heel goed gegeten worden als maaltijdsoep.



Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram sperziebonen 
  • 500 gram trostomaten
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 2 stengels citroengras 
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gram kabeljauwhaasjes
  • 100 gram garnalen


Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd ze in tweeën of in drieën. Kook de sperziebonen in 8-10 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Kruis de tomaten aan de onderkant inLeg de tomaten in een grote kom en giet er kokend water op tot ze helemaal onder staan. Laat ze ca. 45 seconden staan en haal ze uit de schaal en dompel ze onder in ijskoud water. Trek nu voorzichtig de velletjes eraf. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Schil en snijd de zoete aardappel in gelijke blokjes. Pel en hak de teentjes knoflook fijn. Kneus de stengels citroengras m.b.v. een pollepel en snijd de kabeljauw in gelijke stukken.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit de knoflook samen met de sambal 2 minuten. Voeg dan de zoete aardappelblokjes, de tomatenblokjes, het citroengras, de sojasaus, de vissaus en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Verwijder de stengels citroengras. Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg als laatste de stukjes kabeljauw en de sperziebonen toe, verhit de soep opnieuw gedurende 5 minuten. 
Verhit ondertussen in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de garnalen enkele minuten tot ze mooi roze zijn (niet te lang anders worden ze taai). Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en serveer de soep met de garnalen.

Eet smakelijk!

Bron: koken met aanbiedingen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen